flits-MICHELLEFM

donderdag, 2024-04-25, 19.09.21
Welcome Guest

Registration
Login
Main » 2010 » maart » 3 » Piloot vliegt 13 jaar zonder brevet
16.02.08
Piloot vliegt 13 jaar zonder brevet

DRIEBERGEN - Op Schiphol is dinsdag een piloot aangehouden die al jarenlang met een vals vliegbrevet vloog.

De advocaat van Corendon Airlines bevestigde berichten in de media dat de piloot voor de in Turkije gevestigde luchtvaartmaatschappij vloog.

Op het moment van zijn arrestatie aan boord van een Boeing 737 stond de 41-jarige Zweed volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op het punt om met 101 passagiers naar Ankara te vliegen.

Click here to find out more!

Tienduizend vlieguren

Corendon Airlines was van tevoren over de arrestatie ingelicht en zorgde voor een vervanger zodat de vlucht zonder de neppiloot kon vertrekken.

De in Milaan woonachtige Zweed verklaarde dat hij al 13 jaar met valse papieren achter de knuppel zat en dat hij in die tijd minstens tienduizend vlieguren had gemaakt voor maatschappijen in België, Groot- Brittannië en Italië.

Opgelucht

Hij toonde zich opgelucht dat zijn bedrog aan het licht was gekomen en deed ter plekke zijn strepen af. De man had wel een brevet maar dat was verlopen en ook niet geldig voor verkeersvliegtuigen. Om toch te kunnen vliegen had hij een brevet nagemaakt.

De advocaat zegt dat de piloot de laatste twee jaar voor Corendon Airlines vloog en dat hij de bedrijfsleiding ''vakkundig om de tuin heeft geleid met zijn vervalste papieren.'' Ook bij andere maatschappijen slaagde hij met vlag en wimpel voor testen. De advocaat noemt het ''een geluk bij een ongeluk'' dat hij nooit alleen heeft gevlogen. Ht is volgens hem duidelijk is dat de man geen minuut meer voor Corendon Airlines vliegt.

© ANP
Views: 398 | Added by: flits | Rating: 1.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
menu
Bezoekers online